En İyi CRM Programları

En İyi CRM Programları
En İyi CRM Programları

CRM programları pek çok işletme için işleri otomatikleştirmek, müşteri yönetimini kolaylaştırmak ve bu sürecin verimliliği artırmak için kullanılan uygulamalardır. Bu programlar sayesinde müşteri bilgileri güvenli bir şekilde saklanırken, iletilen teklifler ve müşteri etkileşimleri bu sistem içerisinde yer alır.

CRM uygulamaları, müşteri ile etkileşime geçilen her noktada yapılan hataları analiz ederek daha verimli bir çalışma yapısı kurmaya olanak sunar. 

Bu sayede satışların artırılması, mevcut müşteriler ile ilişkilerin doğru bir şekilde yönetilmesi ve yeni müşterilere ulaşım süreçleri daha da kolay bir hale gelir. 

Bu yazıda müşteri ilişkilerinizde seviye atlayacağınız, etkileşimleri doğru zamanda satışa çevirmenize yardımcı olacak Türkiye ve Dünya’da en çok kullanılan CRM yazılımlarını sizin için inceliyoruz. 

Zoho CRM 

Zoho CRM
Zoho CRM

Özellikle remote ve hibrit çalışma sistemine adapte olan ekipler için kullanılması önerilen Zoho CRM, içerisinde bulunan otomasyonlar sayesinde satış süreçlerindeki verimliliğinizi artıracak uygulamalardan birisi olarak bizi karşılıyor. 

İçerisinde yer alan AI destekli asistan sayesinde potansiyel müşterilerin yönetimi oyunlaştırma ile çok daha kolay hale geliyor. Bu oyunlaştırma ortamı ile şirket içerisinde satış ve müşteri edinme konularında bir rekabet ortamı yaratarak uzaktan çalışan ekipler için büyük bir avantaj oluşturduğunu söyleyebiliriz. 

Çağrı merkezi, canlı chat, sosyal medya entegrasyonu ve e-postaların güncel erişim durumlarını anlık olarak kontrol edebildiğiniz Zoho CRM içerisinde en çok dikkat çeken özelliklerden birinin diğer platformlara kolay entegre yapısı olduğunu söyleyebiliriz. 


Kullanıcılara 30 günlük ücretsiz deneme süreci sunan Zoho CRM’e deneme sürümü sonrası kişi başı aylık 14$ ödeyerek kullanmaya devam edebilirsiniz.

Salesforce CRM 

Salesforce CRM
Salesforce CRM

Küçük ekipler için en ideal seçeneklerden biri olan Salesforce aylık 25$ fiyatıyla karşımıza çıkan uygun seçeneklerden birisi. Özellikle Mailchimp, QuickBooks, Dropbox ve Google Workspace entegrasyonları sayesinde geniş bir çerçevede pipeline oluşturmanıza yardımcı oluyor. Gelişmiş kampanya yönetimi ve birlikte çalışma kolaylığıyla bu listenin favori CRM yazılımlarından biri Salesforce oldu.

İhtiyacınıza yönelik pek çok paket imkanı sunan Salesforce şu paket seçenekleri ile ön plana çıkmaktadır:

  • Customer Success Platform
  • Sales Cloud 
  • Service Cloud
  • Marketing Cloud
  • B2B Marketing Automation
  • Community Cloud
  • Analytics Cloud
  • App Cloud 

Kullanıcılara 30 günlük ücretsiz deneme süreci sunan Salesforce’da deneme sürümü sonrası kişi başı aylık 25$ ödeyerek kullanmaya devam edebilirsiniz. 

Hubspot 

Hubspot CRM
Hubspot CRM

Nispeten küçük bir işletme yönetiyorsanız Hubspot’un sunmuş olduğu ücretsiz CRM sayesinde tüm müşteri ve iş akışınızı buradan yürütebilirsiniz.

Hubspot satış kanalları metrikleri, aktivite içgörüleri, verimlilik ve performansa dayalı bir çalışma yürüterek süreçleri kolay bir şekilde yönetmenize yardımcı oluyor. İçerisinde bulunan canlı sohbet modülü ve AI ile desteklenmiş mail oluşturma sekmesi bizim için en ilgi çekici alanlardan biri oldu. 

Özellikle CRM içerisinde bir proje yönetim modülü olan Hubspot, müşteri ilişkilerinden sorumlu takım üyelerinin koordinasyonu konusunda da ekiplere yardımcı olan en iyi araçlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. 

1000 kişiye kadar ücretsiz olan Hubspot, sonrasında 18$ ödeyerek paket yükseltme imkanını da kullanıcılara sunuyor. 

Monday Sales CRM 

Monday Sales CRM
Monday Sales CRM

Satış hedeflerinin, ekip içindeki çalışmaların, takım olarak hedeflerinizin ve müşterilere ait tüm iletişim kanallarının bir arada bulunduğu Monday Sales CRM, 9 farklı amaç için kişiselleştirilebilir bir yazılım olarak karşımıza çıkıyor. 

Satış müdürleri, pazarlama çalışanları, IT ve teknik çalışanlar, iş sahipleri gibi farklı yetki gruplarına göre ayrıştırılmış bu modülde satış döngüsüne uygun özelleştirilmiş çalışmalar yapılabiliyor. 


İçerisinde bulunan otomasyonlar sayesinde örneğin bir kişi maili cevapladıktan sonra sorumlu olduğu kişiye durum takibi için otomatik bildirim gönderilebiliyor. Aynı zamanda farklı mail temaları oluşturarak potansiyel müşterilerinize daha kişiselleştirilmiş mailler ile ulaşmanız her zamankinden daha kolay bir hal alıyor. 

Ücretsiz deneme sürümünün ardında kişi başı 10$’lık ücret ödeyerek premium versiyona erişim sağlamak mümkün.

Zendesk CRM

Zendesk CRM
Zendesk CRM

Büyük operasyon yöneten şirketlerin gözdesi Zendesk, canlı müşteri destek platformu olarak karşımıza çıkan şirketlerden birisidir. İçerisindeki interaktif kullanıcı arayüzü sayesinde, kullanıcılardan alınan bildirimlerin daha kaliteli ve anlamlı olması sağlanıyor. Kişilerin websitede geçirdikleri süre, site içerisindeki hareketler ve çeşitli metriklere göre kişilere özel olarak teklif gönderme imkanı sunulabiliyor. 

Ücretsiz deneme sürümü ardından Zendesk aylık 55$’lık ücreti ile diğer rakiplerine göre pahalı fakat özellik bakımından bu fiyatı fazlasıyla karşılayacak bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. 

Microsoft Dynamics CRM

Microsoft Dynamics CRM
Microsoft Dynamics CRM

Tedarik zinciri yönetimi, insan kaynakları yönetimi ve pazarlama yönetimi gibi pek çok konuda hizmet veren Microsoft Dynamics, CRM modülüyle müşterilerinizle etkileşim kurarak satış oluşturma noktasında kilit rol oynayan şirketlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. 

Özellikle küçük ve orta ölçekteki şirketler için tasarlanmış olan Microsoft Dynamics, 70$’lık aylık ödeme seçenekleriyle tercih edilebilir seçenekler arasında yer alıyor. 


Bu yazıda farklı bakış açıları ve kullanım alanları ile En İyi Crm Programlarına yer verdik. Bu yazıya ek olarak En İyi Türkçe CRM programlarını incelediğimiz yazıya aşağıdaki bağlantıdan erişim sağlayabilirsin:

Siz müşteri yönetim süreçlerinde hangi uygulamaları kullanıyorsunuz? yorumlar aracılığıyla kullanmış olduğunuz Türkçe ve yabancı CRM yazılımlarını bizimle paylaşmayı unutmayın! ☺️

Aynı zamanda diğer şirket ve iş yönetim yazılımlarını merak ediyorsanız sizin için hazırlamış olduğumuz En İyi ERP Programları yazısına da göz atabilirsiniz.

0 Shares: