En İyi ERP Programları

En İyi ERP Programları
Yerli ve Yabancı En İyi ERP Programları

En iyi ERP programlarını ele aldığımız bu yazıda Türkiye’de en çok kullanılan ERP programları ve ERP yazılımlarını birlikte inceliyoruz.

ERP yani Entreprise Resource Planning yani şirketteki kaynakların planlaması ve yönetilmesidir. Türkçe’ye kurumsal kaynak planlaması şeklinde çevrilen bir kelimedir. ERP hakkında daha fazla bilgi almak için ERP Nedir? yazısına göz atabilirsiniz.

ERP Programı Ne İşe Yarar? 

ERP yazılımları işletmelerin farklı departmanlarını temel faaliyetleri kontrol ederek sürdürülebilir bir çalışma ortamı oluşturmaya ve işletmenizi daha verimli yönetmeye yarayan programlardır. 

ERP Yazılımları Modüller

ERP sistemi sayesinde aşağıda bulunan çalışma ve faaliyetleri rahat bir şekilde yönetebilirsiniz: 

  • Genel Muhasebe
  • Finansman
  • Maliyet
  • Satış ve Dağıtım
  • Satın Alma
  • Personel ve Bordro
  • Lojistik
  • Envanter
  • Stok Yönetimi
  • Proje Yönetimi 
  • Analitik ve Raporlama
  • Sürdürülebilirlik
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM)

ERP Sistemi Kullanılan Sektörler 

Farklı departmanların işletmeler tarafından rahat bir şekilde iletişim ve veri paylaşımı süreçlerini iş birliği oluşturarak çalışmasını sağlayan ERP’ler şu sektörlerde kullanılabilir: 

  • Üretim
  • Perakende
  • Dağıtım ve Lojistik
  • Sağlık
  • Mühendislik ve İnşaat 
  • Eğitim
  • Hizmet
  • Tarım ve Gıda
  • Enerji
  • Finans
  • Otel ve Konaklama 

Türkiye’de Kullanılan ERP Programları

Yerli ve basit arayüzü ile karşımıza çıkan bu programların bazılarında işletme sahiplerinin ihtiyaçlarına yönelik yeni özellik ekleme ve mevcut özellikleri özelleştirme hizmetleri bulunmaktadır. İşte Türkiye’de en çok kullanılan ERP programları listesi

1) Logo Yazılım

Logo Yazılım ERP
Logo Yazılım ERP

1984 yılında kurulan Logo Yazılım, sadece Türkiye’de değil aynı zamanda yurdışında da Türkiye dahil 20’den fazla ülkeye hizmet veren; sektörünün en önemli yapı taşlarından birisidir. 

Logo yazılım aynı zamanda Bulut ERP mentalitesiyle çıktığı bu yolda çeşitli iş ortalıkları ve dijital dönüşüm hizmetlerini de bünyesinde bulundurmaktadır. 

2) DİA Yazılım

Dia Yazılım ERP
Dia Yazılım ERP

E-ticaret, servis ve hizmet, restoran, mağaza, üretim, stok ve otel yönetimi gibi pek çok çözümü sunan DIA şirketi 2004 yılından bu yana farklı sektörlerde yer alan kobilere hizmet sunmaktadır. En dikkat çeken özelliklerden biri tüm birimleri muhasebe modülüne entegre ederek maliyetleri ve satış sonrası karlılığı kontrol edebilme şeklinde karşımıza çıkmaktadır. 

30 günlük ücretsiz deneme sürümüyle DIA’yı şirket yönetim aşamalarında kullanabilirsiniz. 

3) UyumSoft

Uyumsoft Yazılım ERP
Uyumsoft Yazılım ERP


27 yıldır faaliyette olan Uyumsoft, yine bu sektöre başarılı bir konumda bulunan şirketler arasında yerini alıyor. Toplamda +100.000 mutlu müşteri ve başarının peşindeyiz sloganıyla kurumsal ERP çözümlerini şirketlere hizmet olarak sunan firmalardan biridir. 

UyumHRm, UyumCRM ve e-Uyum kategorileri altında bulunan diğer yazılım çözümlerine de bakmanızı tavsiye ederiz. Aynı zamanda son zamanlarda Liox ERP adında bütüncül bir program tanıtan Uyumsoft, üretim süreçlerinizde şirketinizi başarıya götürmeye kararlı gibi gözüküyor.

4) Login Yazılım

Login Yazılım ERP
Login Yazılım ERP

Listemize Login Yazılım ile devam ediyoruz. Login yazılımın en çok dikkat çeken özelliklerinden biri sektöre, firma ölçeğine, iş koluna ve faaliyet türüne uygun çözümler sunuyor olması. Bu noktada ister büyük, isterseniz de orta ölçekte bir şirket olun; Login yazılım ihtiyaçlarınıza en uygun optimize çözümü sunmayı hedefliyor. 

Başlangıçta yapılan ihtiyaç analizi ve hedef belirleme mottosuyla hedeflerinize yönelik şirketinizi yürütmede ve potansiyel büyüme kanalları bulmanıza katkı sağlıyorlar. 

5) Workcube

Workcube ERP CRM
Workcube ERP CRM

ERP, CRM ve HR’ı bir araya getiren modülleri sayesinde, projelerinizi doğru bir şekilde yönetirken aynı zamanda sonuçları kontrol ederek analiz ve raporlara erişmenizi sağlayan bir ERP olarak karşımıza çıkıyor. 

Özellikle şirket içerisinde sürekli öğrenmeyi destekleyen bir firmaysanız Eğitim Yönetimi modülünü incelemenizi tavsiye ederiz. 
Sadece ERP değil aynı zamanda güçlü bir blog yapısına da sahip olan Workcube sayesinde hem yazılım hem de güncel kaynaklardan faydalanma şansınız bulunuyor. 

6) Mikro Yazılım

Mikro Yazılım ERP
Mikro Yazılım ERP

Her sektörden şirketin en üst düzeyde yönetim kabiliyetleri kazanması ve verimli bir şekilde şirket süreçlerini yönetme mottosuyla yola çıkan Mikro Yazılım, 1988 yılından beri faaliyetlerine devam etmektedir.

Köklü şirketlerin e-Dönüşüm süreçlerine katkı sunan e-Dönüşüm ürünleriyle şirketiniz için yeni bir süreç yönetimine hazırlık yapmak daha kolay bir hale geliyor. 

7) Abas ERP

Abas ERP APS
Abas ERP APS

Dünya’da 2300’ün üzerinde müşteri ve 50.000’de fazla kullanıcıya sahip Abas, orta ölçekli işletmeler için APS ve ERP çözümleri sunmaktadır.

8) Canias ERP

Canias40 ERP
Canias40 ERP


Sektöre ve firma özelindeki problemlere uygun özel çözümler oluşturmanızı sağlayan bu Canias ERP, büyük veri ve IoT sistemleri alanlarında bu çözümleri kullanmanıza yardımcı olan öncü şirketlerden birisidir. 

Yurtdışında Kullanılan Dünya’nın En İyi ERP Programları

Dünyada yaygın olarak kullanılan ERP programları şirketlere daha verimli çalışmaları için ortam sağlarken kullanılabilirlik ve sürdürülebilirlik konularında da destek sağlamaktadır. 

SAP

SAP ERP CRM
SAP ERP CRM

Almanya’da yer alan SAP firması ERP sektörünün en köklü yazılımlarından birisidir. 1972 yılında ortaya çıkan bu şirket, yapay zeka entegrasyonuyla rakiplerinin önüne geçen şirketlerden birisidir. Özellikle otomasyon, veri analizi, müşteri yönetimi ve kurumsal kaynak planlaması gibi konularda geniş ölçekte bir ihtiyacınız bulunuyorsa SAP’a göz atmanızı öneriyoruz. 

Oracle

Oracle ERP CRM
Oracle ERP CRM

Sürekli değişen teknolojilere uyum sağlamak için sürekli inovasyon mottosuyla hayatına devam eden Oracle, bankalar, eğitim yerleri, sağlık hizmetleri, petrol ve benzin işletmeleri ve altyapı hizmetleri gibi karmaşık yapıların doğru bir şekilde yönetilmesi için ortaya çıkan yazılımlardan birisidir. 

IFS

IFS ERP CRM
IFS ERP CRM

Entegre kurumsal iş uygulamaları sektöründe faaliyet gösteren IFS, 1983 yılından itibaren toplamda 50’den fazla ülkede 1.000.000’u aşkın kullanıcı ile hizmet vermeye devam etmektedir. Özellikle enerji ve savunma sanayi konularında ERP çözümleri sunduklarını söyleyebiliriz. 

Dynamics 365 Business Central

Dynamics 365 Business Central ERP Programı
Dynamics 365 Business Central ERP Programı

Microsoft’un bünyesinde yer alan Dynamics 365 Business Central, kapsamlı işletme yönetimi denildiği zaman akla gelen her konuda küçük ve orta ölçekli işletmeler için çözümler üretiyor. Özellikle veri odaklı büyümeyi önceliklendiren kurumların, gelişen yapay zeka çözümleri ile işleri otomasyonla çok daha efektif çözmelerini hedefleyen Microsoft içerisinde pek çok modül barındırıyor. Diğer çözümlere kıyasla daha bütüncül bir süreç yönetimi sağlayan Microsoft Dynamics 365 Business projeyonetimaraclari.com ekibi tarafından tam puan aldı.


Bu yazıda yerli ve yabancı ERP programlarının hangi sektörlerde kullanıldığı, ERP yazılım şirketlerinin hangi modüllere sahip olduğu ve en iyi erp yazılım şirketlerini incelemeye çalıştık.

Kendinize en uygun ERP programını seçmeden ERP’ler hakkında bilgi almak için En İyi Ücretsiz ERP Eğitimleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Siz işinizin büyümesi için bu tarz ERP çözümlerine yatırım yapıyor musunuz? Yapay zekanın gelişmesiyle beraber ERP çözümleri yeni dönemlerde sizce hangi özelliklere sahip olacak? 

0 Shares: